Acetaia Dodi – Balsamiäädikas

“Acetai Dodi” balsamiäädikas on loodud  Ricordano Dodi poolt.  Seda toidumaailma verstaposti toodetakse Reggio Emilia maakonnas Põhja-Itaalias (60 km Bolognast).

“Dano” sündis Parmigiano Reggiano juustumeistri perekonnas, käies oma ise jalajälgedes avastas kire balsamiäädika vastu. Peale õe Liviana abiellumine ja kahe poja Mirco ja Herry sünd panid aluse äädika tehasele.

Äädika valmistamine on ka Riccordano naise Valeria kirg ning balsamiäädika valmistamisest on saanud terve pere ettevõtmine.

Firma nimega Acetaia Dodi, asub Casalgrande (Reggio Emilia maakonnas) vana Canossa tee kõrval, asukohas, mis on rikas ajaloo ja huvitavate sündmuste poolest.

Dano Dodi ja Almerc Holding OÜ’l on rõõm teatada, et täna on eesti inimesetel võimalik nautida Riserva di Famiglia balsamiäädikat ka Eestis.

Casalgrande, agosto 2002
Ricordano Dodi & Lorenzo Bozzoli

Tere tulemast Reggio Emilia traditsioonilisse kööki!

NB: “Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia” Acetaia Dodilt on toode, mis omab Denomination of Protected Origin (DPO) sertifikaati , rannalähedasest päritolust.  19. sajandi pere traditsioonid Tuuakse klientideni läbi meie balsamiäädika.

Koduleht: www.acetaiadodi.it/

Comments are closed.